Brenda Blethyn

15. července 2007 v 16:13 |  Herci/Herečky
Brenda Blethyn
Datum narození: 20.2.1946
Znamení: Vodnář
Místo narození: Ramsgate, Kent, Velká Británie
Filmografie:
2007 Atonement Grace Turner
2007 Clubland Jean
2005 Pýcha a předsudek Mrs. Bennet
2003 Stela Aunt Millie
2003 Se slovníkem v posteli Aggie
2002 Láska až za hrob Betty Rhys-Jones
2002 Thornberryovi na cestách Mrs. Firgood
2002 Pumpik Judy Romanoff
2001 Na nose/Na vítězství Mrs. Delaney
Něco o ní:
Vyrůstala v přímořském letovisku Ramsgate jako dcera strojního inženýra. V sedmnácti letech odešla do Londýna, kde nalezla príci zaměstnankyně Britských železnic a namažerky v reklamní agentuře a začala navštěvovat herecké kurzy. První profesionální herecké skušenosti získala během působení v kočovném divadle The Bubble a pak v divadle Begrade Theatre v Coventry. Na filmovém plántně se začala objevovat až v 90. letech. Na jaře 2001 se zůčastnila v Praze přehlídky Dny evropského filmu, kde uvedla komedii Bílá vdova, v níž vytvořila titulní postavu počestné vdovy, pěstující marihuanu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama